User menu

Observatori Oceànica Costanera va ser promogut per l'ICM-CSIC com a resposta al dèficit d'estacions marines d'investigació a mitjà i llarg termini al llarg de la costa espanyola i, més concretament, al llarg de la durada de la Mediterrània coast.The dels projectes de recerca (generalment 3 anys) suposa un limitació per a l'obtenció de la sèrie a llarg termini de les dades. Per aquesta raó, estacions marines permanents són necessaris per obtenir mesuraments de paràmetres oceanogràfics d'alta freqüència en una escala molt temps (dècades), i de manera que aquestes mesures poden ser independents dels projectes de recerca específics. L'Observatori de l'Oceà Costaner (COO) es dedica a l'adquisició, gestió i visualització de les dades oceanogràfiques. Antigament, era el servei "Estació marina" que va ser aprovat en el projecte del nou centre el 2001 El nou Pla Estratègic de la ICM (2010-2014) la reestructuració de l'antiga estació al director d'operacions, la integració de més activitats i serveis. Aquestes dades es poden visualitzar a través d'internet en temps real amb l'objectiu de contribuir a les activitats de l'oceanografia operacional de l'Institut. L'equip científic de l'observatori inclou un mesurador de corrent (amb la temperatura, la salinitat, la turbulència, la pressió, la velocitat i direcció dels sensors de flux d'aigua), una antena d'EUMETSAT, dues estacions de monitorització de vídeo, una estació meteorològica i un petit pot.
Objectius
L'observatori s'espera que:

Comprendre una típica resposta costanera de la mar tant a les forces naturals i els efectes de l'activitat humana. El lloc de COO, ofereix i mostra les dades en temps real.
Dèficit de la coberta de mig-llarg termini la investigació d'estacions marines al llarg de la costa espanyola i, més concretament, al llarg de la costa mediterrània. Les imatges s'utilitzen per estudiar la dinàmica litoral a escales de temps curt i mitjà termini, els efectes de les tempestes a les platges, les tendències d'evolució de la costa i l'efecte de les intervencions humanes en les platges (nutricions artificials i la construcció d'estructures de protecció de la costa).
Facilitar més estudis regionals dels processos costaners proporcionant infraestructura per recolzar l'accés fàcil a l'energia elèctrica i de dades.
Contribuir a la xarxa d'observatoris i plataformes per a l'observació en temps real per ajudar a verificar i millorar l'oceà i els models atmosfèrics.
Mesura en temps real dels diferents paràmetres de la zona costanera i les enquestes sistemàtiques (mensuals) que van avaluar els factors ambientals. Proporcionar una climatologia local, campanyes de camp de curta durada intensius.
Proporcionar un sistema fiable de sensors que permeten el mostreig dels esdeveniments extrems.
Detectar les masses d'aigua amb diferents característiques i les descàrregues provinents de rius o de la xarxa pluvial de Barcelona, al costat de la detecció i al següent els vessaments de petroli. Totes aquestes característiques hidrogràfiques estan estretament relacionades amb la qualitat de les aigües costaneres i amb la possible aparició d'algues.

En el futur, proporcionar contínua observacions per a diferents tipus d'estudis, el que vol dir, construir una sèrie temporal llarga de dades a llarg termini (25-30 anys).

Back to Top