User menu

Dades Satèl.lit. Des del 2002 fins al 2008, es va utilitzar una Atena HRPT (High Transmission píxels de resolució) per tal d'obtenir les dades de satèl · lit. Actualment (des de 2008), hi ha un sistema de recepció de EUMETCast i difusió de les dades ambientals. Consisteix en un sistema de difusió multi-servei basat en la tecnogía estàndard de difusió de vídeo digital (DVB). Utilitza satèl · lits comercials geoestacionaris de telecomunicacions amb arxius de multidifusió (dades i productes) per a una àmplia comunitat d'usuaris.

En els últims anys, el sistema a temps real desenvolupat permet l'adquisició de dades, i processar fins a obtenir mapes de temperatura de la Mediterrània Occidental en la seva resolució màxima (nadir) de 1,1 km, i publicar a la xarxa en aproximadament una hora. Es generen, mapes de temperatura de superfície al mar, QuickLooks NOAA, la temperatura d'una xarxa espanyola de boies ambiental (és a dir, boies costaneres de Ports de l'Estat), vídeos mensuals de mapes de temperatura diaris, mapes diaris de temperatura i productes NetCDF. A més, hi ha dades històriques de vent (des de 1999) i clorofil · la (1997) fins a 2006. Totes aquestes dades poden ser vists en Saidin i THREDDS.

Dades a temps real

Mapes de temperatura de la Superficie del Mar (AVHRR/NOAA) (Java required)

Quicklooks (AVHRR/NOAA) (Java required)

THREDDS Data Server & Godiva2 (Java required)

 

Última imatge NOAA adquirida per l'ICM-CSIC a Barcelona (QuickLook):

 

Dades Històrics

Vent (QuikSCAT/SeaWinds) (Java required)

Chlorophyll (SeaWiFS/OrbView2): diari8 dies mensuals (Java required) Notes: sobre les dades de clorofil · la per Gabriel Navarro (ICMAN-CSIC)

Temperatura Mitjana (usando el máximo valor del pixel - MPV) (Java required)

Temperatura Mitjana Mensual (animacions mensuals) (Java required)

[Existeix el fitxer zip a per a cada any i conté tots els fitxers mensuals. Gif. El format de les dades és YYYYMM-no YYYYMM-d, on I és l'any i M és el mes. Quan d és es registra de dia i n de nit]

 

Back to Top